ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΩΝ


Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΙΘΑΓΕΝΗ 

 Η ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ 2005 ΚΑΙ Η ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 Η Προσφώνηση της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη στην Ορκωμοσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας  είναι αποκαλυπτική: «Αναλαμβάνετε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας για μια Πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις. • Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί, με τη ψήφιση ενδεχομένως και της ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ, • τα εθνικά σύνορα και ένα ΜΕΡΟΣ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ θα ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη, • τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων, • πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί, από νέες μορφές διακυβέρνησης». 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ; ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ  ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ της ΕΘΝΙΚΗΣ μας ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ περιήλθε στην κατοχή μας ως προϊόν μιας κληρονομικής σχέσης με τους ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, οι οποίοι μας το κληροδότησαν ως ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ, με τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ δηλαδή να το παραδώσουμε ΑΚΕΡΑΙΟ στους απογόνους μας! Πρέπει να γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 28 του Αστικού Κώδικα, το είδος αυτό της περιουσίας μας «διέπεται από το ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ που είχε ο κληροδότης όταν πέθανε και εξ αυτού μας έρχεται η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.»

Κατά συνέπεια ακόμη και αν εμείς δηλώσουμε μη Έλληνες, το είδος της περιουσίας μας, ιδιωτικής και ΕΘΝΙΚΗΣ που αποκτήσαμε ως ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ διέπεται από το ΔΙΚΑΙΟ των προγόνων μας ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ! ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΞΙΑΣ 2,3 ΤΡΙΣ 

Eίναι πλέον πασιφανές ότι η Χώρα μας βρίσκεται σε ένα συνεχές μαρασμό και υπάρχει άμεση ανάγκη ανεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης, η οποία θα προστατεύει τη χώρα, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η εθνική και εδαφική της κυριαρχία και ακεραιότητα, θα προστατεύονται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών τα οποία αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ο Δήμος καλείται να κάνει κάθε πιθανή ενέργεια και προς κάθε κατεύθυνση για να βρεθούν άμεσα λύσεις για να απεμπλακούμε από τα μνημόνια της ντροπής ώστε να ξεκινήσουμε μια υγιή αναπτυξιακή πορεία προς την πρόοδο και την ευημερία.

 Ο Δήμος μπορεί να συνδράμει στο να γίνει η κάθε περιοχή ο πιο όμορφος, ενεργός, κερδοφόρος και δημιουργικός Δήμος, που να είναι ισχυρό βοήθημα προς τον Πολίτη, αλλά και κατ’ επέκταση για όλη την Ελλάδα και όπου υπάρχει Έλληνας στο παγκόσμιο στερέωμα. Κάθε χώρα, έχει δικαιώματα να αιτηθεί προς τα παγκόσμια ταμεία ούτως ώστε να λάβει χρήματα για υλοποίηση έργων, κατόπιν μελετών και αφού καταθέσει την αντίστοιχη εξασφάλιση. Αυτό είναι αναπόσπαστο δικαίωμα όλων των χωρών να το πράξουν, όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ελληνικός Δήμος λόγω Καλλικράτη, αποτελεί μια ανεξάρτητη κρατική νομική οντότητα και αναγνωρίζεται και έχει δικαιώματα να αιτηθεί στα Παγκόσμια Ταμεία, ως ο Φορέας σε συνδυασμό βέβαια με όποιον μπορεί να προσφέρει την αντίστοιχη περιουσία, θα πρέπει να έχει μελετήσει τα έργα και να έχει και τον απαραίτητο κλειδάριθμο για να αιτηθεί. 

Ο Αρτέμης Σώρρας μαζί με ομάδα πολιτών, κατά τη διάρκεια του έτους 2013 μελέτησαν και εκπόνησαν 325 αναπτυξιακές μελέτες για έργα υποδομών, ανθρωπιστικών και κοινωνικών παροχών και επενδυτικών αναπτυξιακών έργων σε όλους τους Δήμους της χώρας. Οι μελέτες αυτές συνοδεύονταν και συνδυάστηκαν με την εμπράγματη εξασφάλιση/ εγγύηση περιουσία από το χαρτοφυλάκιο του Αρτέμη Σώρρα και έχοντας σκοπό την υλοποίηση έργων στους Δήμους, χωρίς να επιβαρύνεται με οποιοδήποτε βάρος ο Δήμος/ Δημόσιο. Δεν πρόκειται για δανεισμό, αλλά για δόμηση χρηματοδότησης με συγκεκριμένη μορφή για αναπτυξιακά πακέτα που αφορούν κοινωφελείς δράσεις και ενέργειες, έργα ανταποδοτικής μορφής καθώς και εξαγορά των κόκκινων δανείων και των οφειλών προς το Δημόσιο, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Ο τρόπος υλοποίησης είναι πολύ απλός: Το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο να προβεί στην ανεύρεση επενδυτών που να έχουν την δυνατότητα, να προσφέρουν εμπράγματες εγγυήσεις/ εξασφαλίσεις για να δομηθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση έργων στο Δήμο. 

Αυτή η απόφαση πρέπει να έχει διάρκεια και να μην αλλάζει κατά περίπτωση, διότι ο Δήμος το μόνο που θα κάνει είναι να αιτηθεί. Υπάρχει συγκεκριμένο έγγραφο του πως θα πρέπει αυτό να είναι στοιχειοθετημένο για να αναγνωρίζεται από το «Ταμείο» στο οποίο θα κατατεθεί το αίτημα. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος, αφού έχει την εξουσιοδότηση του Δήμου του, καταθέτει Αίτημα - Πληρεξούσιο στον Αρτέμη Σώρρα, που είναι ένας εν δυνάμει εγγυητής, να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια, να δεσμεύσει δικιά του περιουσία, να καταθέσει μελέτες που αφορούν τον Δήμο και να καταθέσει αίτημα υπέρ του Δήμου και του Ελληνισμού γενικότερα για να πιστωθούν τα χρήματα προς υλοποίηση των έργων. Και δηλώνει επίσης, ότι όταν τα χρήματα θα κατέβουν και είναι έτοιμα προς εκταμίευση, τότε και μόνο τότε, θα κατατεθούν συγκεκριμένες μελέτες οι οποίες θα πρέπει όπου κρίνεται αναγκαίο, από το Δημοτικό Συμβούλιο προς έλεγχο και έγκριση. 

Σε κάθε περίπτωση, τα έργα που θα υλοποιηθούν, τα μεν έργα υποδομής θα μεταφερθούν ως δωρεά άμεσα στο Δήμο και θα ολοκληρωθούν βάσει της Ελληνικής νομοθεσίας και τα δε αναπτυξιακά έργα θα μεταφερθούν σταδιακά στον Δήμο, αφού έχουν αποπληρωθεί όλα τα βάρη από το ταμείο που θα έχει δημιουργήσει για τον ειδικό σκοπό αυτό, ο Αρτέμης Σώρρας. Άρα, χωρίς ο Δήμος / Δημόσιο να επιβα- ρυνθεί με οιονδήποτε τρόπο, πριν ή / και μετά την εκταμίευση, μπορούν αν γίνουν όλα τα έργα που θα κριθούν ως αναγκαία για την κάθετη και ολική ανάπτυξη στον εκάστοτε Δήμο.

 ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν’ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ:
 • Να υλοποιηθούν τα έργα αυτά στους Δήμους.
 • Να δημιουργηθεί αειφόρος ανάπτυξη, υλική αλλά και πνευματική,
 • Να γίνει επανέλεγχος ιδιωτικών χρεών των πολιτών, ν’ αναχρηματοδοτηθούν άτοκα όλες οι οφειλές προς τις τράπεζες και το Δημόσιο, επαναφέροντάς τις σε υγιή, ανεκτά και αποδε- χτά όρια.
 • Να αναχρηματοδοτηθούν τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών προς τις τράπεζες και οι οφειλές προς την Κυβέρνηση, με 0 % επιτόκιο, 35 χρόνια αποπληρωμής και 2 χρόνια περίοδο Χάριτος.
 • Να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να πολεμηθεί στη βάση της η ανεργία, 
• Να βοηθηθούν και να επανενταχθούν στην ενεργή κοινωνία οι άπορες οικογένειες, 
• Να αποφευχθούν οι αυτοκτονίες,
 • Να δημιουργηθεί πρόνοια ευνοϊκής μεταχείρισης ευπαθών κοινωνικών ομάδων και της τρίτης ηλικίας, 
• Να επιτευχθεί δωρεάν υγεία υψηλών προδιαγραφών, 
• Να αναβαθμιστεί η Ελληνική παιδεία, να γίνουν νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες έτσι ώστε ο Έλληνας να μαθαίνει νέα επαγγέλματα, νέες προοπτικές και δεξιοτεχνίες με απώτερο σκοπό να συμμετέχουν ως δημιουργικοί και παραγωγικοί πολίτες στο Δήμο τους,
 • Να διασφαλιστούν οι παροχές προς την τρίτη ηλικία, 
• Να περιοριστεί η υπογεννητικότητα των Ελλήνων, 
• Να παραχθεί χαμηλού κόστους ενέργεια και να χρηματοδοτηθούν προγράμματα καινοτομίας, τεχνολογίες,
 • Να καθαριστεί η γάγγραινα που ονομάζεται αστικά και βιομηχανικά απόβλητα, 
• Να απαγορευτούν τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και οι τοξίνες που επιβαρύνουν τον οργανισμό & να αναπτυχθούν οι τοπικοί βιολογικοί σπόροι, 
• Να εξασφαλισθεί και διανεμηθεί καθαρό νερό, απαλλαγμένο από δηλητήρια και τοξικά, σε κάθε περιοχή του Δήμου και ν’ απαλλαγούμε από τους ρύπους και τις ατμοσφαιρικές μολύνσεις,
 • Να κατασκευαστούν όλα τα απαραίτητα δίκτυα μεταφοράς ύδατος, ενέργειας, φυσικού αερίου και να μειωθεί κάθετα το κόστος λειτουργίας και διαβίωσης των πολιτών,
 • Να παραχθεί και να δοθεί οικονομική προσιτή στέγαση, οικονομικά είδη ρουχισμού και γενικά το κόστος διαβίωσης θα περιοριστεί στο ελάχιστο,
 • Να χρησιμοποιηθεί με σύνεση ο ορυκτός πλούτος υπέρ των Ελλήνων,
 • Να εξασφαλιστεί υγιής και αειφόρος ανάπτυξη σε αγροτική παραγωγή, κτηνοτροφία, αλιεία, τρόφιμα και η άμεση προώθηση των προϊόντων στο λιανεμπόριο χωρίς δυσκολίες,
 • Να ενισχυθεί η βιομηχανία, βιοτεχνία και οι εξαγωγές και να μειωθούν οι εισαγωγές.

Μπορούμε με συλλογική προσπάθεια, να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ, στο να γίνει η περιοχή μας ο πιο όμορφος, ενεργός, κερδοφόρος και δημιουργικός Δήμος που θα στοχεύει στην ευδαιμονία των Δημοτών του αλλά και του απανταχού Ελληνισμού ! Οι Δημότες κάθε Δήμου δικαιούνται να καταθέσουν εγγράφως αίτημα στο δήμο τους για: Αναζήτηση-Εξεύρεση επενδυτών.